Nieuws

Na 2 jaar eindelijk weer een Algemene jaarvergadering. Deze werd gehouden in De Kern te Hoogezand, de opkomst was redelijk te noemen. Ons bestuurslid de heer Derk Alberts was dit jaar herkiesbaar, maar Derk had aangegeven dat hij na 8 jaar wou gaan stoppen. Derk werd tijdens de vergadering  door onze voorzitter Jan Anneveldt bedankt voor zijn inzet en kreeg hiervoor een cadeaubon en een bos bloemen uitgereikt. Als nieuw Bestuurslid werd Bert Noordhof gekozen door de leden van de vergadering.

Vanavond zijn de voorbereidingen voor de jubileum wedstrijd gestart. Door een goed gesprek van onze v.v Roelie Hulshof met de maaier van de provincie heeft deze het parcours alvast gemaaid. Hiervoor onze dank. Enkele leden van het bestuur samen met Bert Noordhof hebben vanavond de stekken uitgezet. Zoals het nu lijkt zijn de weersverwachting voor zondag prima, Dus op naar een gezellige zondag.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20201007_170016-768x1024.jpg

Bart Olthof benoemd tot erelid van hsv Voorwaarts

Tijdens de jaarvergadering van 6 februari is Bart Olthof door het bestuur benoemd tot erelid van de vereniging. Bart is in 1983 lid geworden en heeft vanaf 1991 verschillende bestuursfuncties gehad waarvan hij 25 jaar als secretaris is geweest.

Algemene jaarvergadering

7 februari werd onze jaarvergadering weer in de Kielster koffiemolen te Kiel-windeweer gehouden. De opkomst was redelijk te noemen.Een agenda punt was het aftreden van de heren J.Buurke en G.vd.Poel. Voor de functie van penningmeester en ledenadministratie die J.Buurke 12 jaar heeft ingevuld was het moeilijk om daar een opvolger voor te vinden.  Nu zijn de heren B.Meerman en R.Wassing bereid gevonden om tot het bestuur toe te treden en deze functies te gaan uitvoeren.J.Buurke werd voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid van HSV “Voorwaarts “benoemd tot Lid van verdienste.                                                                                                                             

Demo avond 27 februari 2020

Gisteravond een leerzame demo avond van team Evezet Maver Hengelsportsappemeer in Wijkcentrum de Kern . Er werd bij verschillende tafels uitleg gegeven over verschillende soorten van de hengelsport o.a. voer , feeder en korven , onderlijnen, tuigjes en roofvis . En met kleine groepjes werd steeds gewisseld per tafel en zo konden er ook vele vragen gesteld worden waar iedere visser weer hun voordeel van kan doen . En zo hoor je ook de fijne kneepjes van de wedstrijd visser die het aas echt koesteren om het zo schoon mogelijk aan te bieden. Ook was er nog een vragenlijstje over het team en de winkel en groothandel en deze is gewonnen door Danny Hendriks en mag dagje vissen met Albert Tammenga verder waren er nog 5 andere prijzen. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond. Wij willen het team, Otto en Coby bedankt voor deze geslaagde avond .

Overname H.S.V Ons Vermaak

Toelichting betreffende het opgaan van de H.S.V Ons Vermaak in de H.S.V. Voorwaarts en de reden waarom In 1993 zijn beide clubs al een samenwerking verband aangegaan met het organiseren van het open kampioenschap van Hoogezand-Sappemeer. Voor het noorden was dit het begin van het stekvissen waarbij de vis werd bewaard in een leefnet. Tot en met 2010 is deze wedstrijd gehouden. Op het hoogte punt waren 180 deelnemers tot uit het midden van het land geen uitzondering, dit mede door K.O.C.tickets die er in die tijd nog waren te winnen. Deze wedstrijd kende een aparte bedrijfsvoering, door gezondheids problemen van enkele drijvende pionnen binnen de organisatie is toen besloten er mee te stoppen. H.S.V. Ons Vermaak is een gezonde vereniging maar heeft geen aanwas meer van nieuwe leden en kent een teruglopende deelname aan de zomercompetitie. Deze word altijd op de zondag gehouden. H.S.V. Voorwaarts heeft een avond en een zaterdagcompetitie, waarbij word gevist met 2 hengels. In 2018 word hier een zondag competitie aan toegevoegd, hierbij zal worden gevist met 1 hengel. De naam H.S.V Voorwaarts zal blijven bestaan, een gezonde vereniging met tussen de 700/800 leden en 3 verschillende competities. Verder een aparte koppelwedstrijd en een club dag beide te houden op een zondag. Er zijn 2 club avonden waar je mogelijkheid hebt om te sjoelen of klaverjassen en deze zijn in Maart en Oktober. Verdere activiteiten, uitslagen en nieuws blijven te vinden op deze website.

Hoodie’s

U kunt nu de Hoodie’s bestellen met de geborduurde logo en tekst van Hsv Voorwaarts erop. Is in de maten S tm XXXl te verkrijgen. Prijs is 45 euro. Info of bestellen bij P.Kruger.

Contactavond

14 Oktober werd in de kantine van de vv HSC alweer onze laatste contactavond van dit jaar gehouden. Op deze avond kwamen 40 personen om gezellig te gaan klaverjassen en te sjoelen. Er werden 3 rondes gespeeld met in de pauzes de bekendmaking van de winnaars van de Zaterdag en Zomeravond competities met de daarbij behorende prijzen. Ook werden de vleesprijzen uitgereikt. De Nieuwe kampioenen van 2017 zijn bij de Avond competitie Klasse A nr 1 Denny Hindriks nr 2 Bastiaan Jongs en nr 3 Bart Olthof geworden, bij de klasse B waren dit; nr 1 Harrie Veenhuizen,nr 2 Jeffrey Akkerman en nr 3 Eppo Zuur. De winnaars bij de Zaterdag competitie van de klasse A zijn geworden; nr 1 Bart Olthof nr 2 Jan Buurke en nr 3 Bastiaans Jongs , bij de klasse B; nr 1 Denny Hindriks nr 2 Gerrit op’t Holt en nr 3 Jan Hindriks. Algemeen Winnaar zowel van de Avond en Zaterdag competitie is Denny Hindriks geworden.

con10

Vistrip naar Ierland

Nadat alle punten waren opgeteld van het klaverjassen en sjoelen werden hier ook de winnaars van bekend gemaakt en kreeg iedereen een vlees prijs. Het was weer een gezellige avond We kunnen terug kijken op een sportief jaar en we willen iedereen hier voor danken.

12 september 2018 | door myleskelly Kevin Lyons van de Melview Lodge in Longford bericht over het vissen op witvis in het gebied rond Longford… Bert en Ronald met hun vangst van 228 pond aan brasem.

Verslag van Bert en Ronald van hun Vis avontuur in Ierland Bert en Ronald met hun vangst van 228 pond aan brasem.

De Nederlandse sportvissers Bert en Ronald waren voor de eerste keer in Ierland en ze hadden besloten om bij ons te verblijven in de Melview Fishing Lodge in Longford. Nadat ze aangekomen waren, bezochten we direct enkele viswateren waarvan ik dacht dat ze geschikt waren voor hen om te bevissen. Ze besloten om direct het eerste water dat ik ze toonde voor een aantal uren te gaan bevissen en later die avond werd de stek alvast voorzien van lokvoer..

Mooie zeelt voor Bert en Ronald bij hun eerste vistrip naar Ierland.
Mooie zeelt voor Bert en Ronald bij hun eerste vistrip naar Ierland.

De daaropvolgende dagen en het feit dat er op wateren steeds voorgevoerd werd, leverde mooie vangsten aan brasem en zeelt voor ze op. Ze visten met diverse aascocktails op een afstand van 27 meter. Ze namen ook twee dagen de tijd om een tocht door Ierland te maken, waarna ze als commentaar gaven dat het een prachtig land was met schitterende uitzichten en vriendelijke mensen.

Een brasem van 5,6 pond zwaar voor Ronald.
Een brasem van 5,6 pond zwaar voor Ronald.

Bedankt voor het uitstekende gezelschap deze week mensen en ik hoop jullie binnenkort terug te zien.

ALLE VISSEN ZIJN ONBESCHADIGD TERUGGEZET.

Voorwaarts sponsort vv HSC

HSV Voorwaarts schenkt wedstrijdbal aan de A jeugd van de vv HSC. De heren Roelie Hulshof en Bart Olthof hebben aan de leiding van de A jun van HSC een wedstrijdbal overhandigt aangezien HSV Voorwaarts gebruikt maakt van de accommodatie voor onze contactavonden. Hiervoor onze dank.

Merkwaardige vangst in het Winschoterdiep

Vrijdag 5 juli besloot de heer Gangput (lid van Hsv Voorwaarts) nog even een poging te wagen om een snoekbaars te vangen. In Sappemeer aan het Winschoterdiep werd om 15.00 een hengel met een dode voorn uit gezet. Na een half uur zonder beweging besloot hij het aas iets te verplaatsen waarna direct een felle aanbeet volgde. Na een dril van ruim een kwartier was de vis op het droge. Wat blijkt een prachtige diamant steur van ruim een meter. Dit is toch wel een verrassende vangst. Na de foto is de steur gezond en wel weer terug gezet.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is HSV-Logo-Definitief-PNG-1-1024x724.png