Nieuws

Vrijdag 5 juli besloot de heer Gangput (lid van Hsv Voorwaarts) nog even een poging te wagen om een snoekbaars te vangen.In Sappemeer aan het Winschoterdiep werd om 15.00 een hengel met een dode voorn uit gezet.Na een half uur zonder beweging besloot hij het aas iets te verplaatsen waarna direct een felle aanbeet volgde.Na een dril van ruim een kwartier was de vis op het droge.Wat blijkt een prachtige diamant steur van ruim een meter. Dit is toch wel een verrassende vangst. Na de foto is de steur gezond en wel weer terug gezet.

7 februari werd onze jaarvergadering weer in de Kielster koffiemolen te Kiel-windeweer gehouden. De opkomst was redelijk te noemen.Een agenda punt was het aftreden van de heren J.Buurke en G.vd.Poel. Voor de functie van penningmeester en ledenadministratie die J.Buurke 12 jaar heeft ingevuld was het moeilijk om daar een opvolger voor te vinden.  Nu zijn de heren B.Meerman en R.Wassing bereid gevonden om tot het bestuur toe te treden en deze functies te gaan uitvoeren.J.Buurke werd voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid van HSV “Voorwaarts”benoemd tot Lid van verdienste.                                                                                                                             

14 Oktober werd in de kantine van de vv HSC alweer onze laatste contactavond van dit jaar gehouden. Op deze avond kwamen 40 personen om gezellig te gaan klaverjassen en te sjoelen. Er werden 3 rondes gespeeld met in de pauzes de bekendmaking van de winnaars van de Zaterdag en Zomeravond competities met de daarbij behorende prijzen. Ook werden de vleesprijzen uitgereikt. De Nieuwe kampioenen van 2017 zijn bij de Avond competitie Klasse A nr 1 Denny Hindriks nr 2 Bastiaan Jongs en nr 3 Bart Olthof geworden, bij de klasse B waren dit; nr 1 Harrie Veenhuizen,nr 2 Jeffrey Akkerman en nr 3 Eppo Zuur. De winnaars bij de Zaterdag competitie van de klasse A zijn geworden; nr 1 Bart Olthof nr 2 Jan Buurke en nr 3 Bastiaans Jongs , bij de klasse B; nr 1 Denny Hindriks nr 2 Gerrit op’t Holt en nr 3 Jan Hindriks. Algemeen Winnaar zowel van de Avond en Zaterdag competitie is Denny Hindriks geworden.

con10

Nadat alle punten waren opgeteld van het klaverjassen en sjoelen werden hier ook de winnaars van bekend gemaakt en kreeg iedereen een vlees prijs.Het was weer een gezellige avond We kunnen terug kijken op een sportief jaar en we willen iedereen hier voor danken.

12 september 2018 | door myleskelly Kevin Lyons van de Melview Lodge in Longford bericht over het vissen op witvis in het gebied rond Longford… Bert en Ronald met hun vangst van 228 pond aan brasem.

Verslag van Bert en Ronald van hun Vis avontuur in Ierland Bert en Ronald met hun vangst van 228 pond aan brasem.

De Nederlandse sportvissers Bert en Ronald waren voor de eerste keer in Ierland en ze hadden besloten om bij ons te verblijven in de Melview Fishing Lodge in Longford. Nadat ze aangekomen waren, bezochten we direct enkele viswateren waarvan ik dacht dat ze geschikt waren voor hen om te bevissen. Ze besloten om direct het eerste water dat ik ze toonde voor een aantal uren te gaan bevissen en later die avond werd de stek alvast voorzien van lokvoer..

Mooie zeelt voor Bert en Ronald bij hun eerste vistrip naar Ierland.
Mooie zeelt voor Bert en Ronald bij hun eerste vistrip naar Ierland.

De daaropvolgende dagen en het feit dat er op wateren steeds voorgevoerd werd, leverde mooie vangsten aan brasem en zeelt voor ze op. Ze visten met diverse aascocktails op een afstand van 27 meter. Ze namen ook twee dagen de tijd om een tocht door Ierland te maken, waarna ze als commentaar gaven dat het een prachtig land was met schitterende uitzichten en vriendelijke mensen.

Een brasem van 5,6 pond zwaar voor Ronald.
Een brasem van 5,6 pond zwaar voor Ronald.

Bedankt voor het uitstekende gezelschap deze week mensen en ik hoop jullie binnenkort terug te zien.

ALLE VISSEN ZIJN ONBESCHADIGD TERUGGEZET.